Membre de l’Institut d’Estudis
Catalans des del 1991.

El balanç de la Universitat Catalana d’Estiu 2015.

RÀDIO ARRELS – 3 de setembre del 2015 – Crònica breu 28 – Joan BECAT

Bon dia. Avui farem junts un balanç de la Universitat Catalana d’Estiu, que s’ha acabat fa uns dies.

Aquest any, durant la segona quinzena d’agost, l’UCE va tenir lloc per la 47a vegada a Prada al Liceu Renouvier. Ja són 47 anys que aquesta gran manifestació catalana de cultura, de ciències i de debat reuneix molta gent al Conflent.

Malauradament un edifici de l’internat del liceu no se va poder fer servir, car hi havia un defecte en la renovació que s’hi va fer durant l’any, o sigui que vam perdre l’allotjament de cent cinquanta persones. Malgrat això, utilitzant tot el que era possible a Prada i a tot el Conflent, hi va venir molta gent, més de mil quatre cents persones en total. Una part s’hi va quedar durant tota la universitat i d’altres venien per uns dies o mitja UCE. Ara bé, per tenir una idea de la nombrosa presència de gent, us diré que se va servir cada dia una mitjana de sis cents dinars i de sis cents sopars al menjador del liceu, amb una bona qualitat de cuina, segons l’opinió general.

Com sempre també, i belleu encara més aquest any, hi havia una bona cobertura mediàtica. Segons el balanç publicat l’últim dia, hi va haver vint-i-cinc periodistes acreditats i presents. Si la major part era de Catalunya i dels Països Catalans, n’hi havia també de l’Estat espanyol. Cal recordar que el programa va assegurar la presència de temes d’actualitat i debats amb polítics de primera fila, com el que va reunir els representants de les llistes que se presenten a les eleccions del 27 de setembre, o com el debat entre batlles dels Països Catalans sobre els municipis i l’educació, o els cursos i seminaris sobre la constitució d’una República catalana, o sobre les finances d’un futur Estat, o encara sobre Catalunya i Europa.

A més a més, evidentment, hi havia els cursos amb temes nous, els tallers, el fòrum obert, on tothom pot organitzar un acte durant la tarda, els espectacles i, sobretot, la possibilitat d’intercanviar idees i informacions, parlar amb gent de tots els Països Catalans. El diari L’Indépendant se’n va fer ressò, amb una mitja plana gairebé cada dia, i France 3 hi va fer reportatges.

Com a novetat, ja consolidada, hi havia la possibilitat de veure i escoltar els actes i debats en directe, en streaming, és a dir des del vostre ordinador, cosa que va fer molta gent, amb puntes de 2.500 persones connectades en directe.

Un debat a l’UCE 2015 (font: UCE)

Articles recents

Nova etapa en la guerra de Rússia contra Ucraïna. Parlem de migracions.
27 setembre 2022
La Generalitat històrica i Catalunya Nord. Madrid, Espanya i el deute de l’Estat. La rentrada parlamentària a França.
20 setembre 2022
La Diada de l’Onze de Setembre desborda els partits. La temptació de l’ecologisme pessebrita.
13 setembre 2022
Espanya acusada de vulnerar els drets polítics. L’antiga destil·leria de Sant Feliu d’Avall en debat. El “Mess des Officiers” de Perpinyà.
6 setembre 2022
Una UCE d’un nivell excepcional. Catalunya Nord, el país català que no tenia nom.
30 agost 2022

Arxius