Membre depuis le 15 novembre 1991 de
la Section de philosophie et des sciences
sociales de l’Institut d’Estudis Catalans

Le bilan de l’Université Catalane d’Été 2015.

RADIO ARRELS – 3 septembre 2015 – Chronique brève 28 – Joan BECAT

Malgré les difficultés matérielles de son organisation, l’Université Catalane d’Été de Prada présente un bilan positif.

Bon dia. Avui farem junts un balanç de la Universitat Catalana d’Estiu, que s’ha acabat fa uns dies.

Aquest any, durant la segona quinzena d’agost, l’UCE va tenir lloc per la 47a vegada a Prada al Liceu Renouvier. Ja són 47 anys que aquesta gran manifestació catalana de cultura, de ciències i de debat reuneix molta gent al Conflent.

Malauradament un edifici de l’internat del liceu no se va poder fer servir, car hi havia un defecte en la renovació que s’hi va fer durant l’any, o sigui que vam perdre l’allotjament de cent cinquanta persones. Malgrat això, utilitzant tot el que era possible a Prada i a tot el Conflent, hi va venir molta gent, més de mil quatre cents persones en total. Una part s’hi va quedar durant tota la universitat i d’altres venien per uns dies o mitja UCE. Ara bé, per tenir una idea de la nombrosa presència de gent, us diré que se va servir cada dia una mitjana de sis cents dinars i de sis cents sopars al menjador del liceu, amb una bona qualitat de cuina, segons l’opinió general.

Com sempre també, i belleu encara més aquest any, hi havia una bona cobertura mediàtica. Segons el balanç publicat l’últim dia, hi va haver vint-i-cinc periodistes acreditats i presents. Si la major part era de Catalunya i dels Països Catalans, n’hi havia també de l’Estat espanyol. Cal recordar que el programa va assegurar la presència de temes d’actualitat i debats amb polítics de primera fila, com el que va reunir els representants de les llistes que se presenten a les eleccions del 27 de setembre, o com el debat entre batlles dels Països Catalans sobre els municipis i l’educació, o els cursos i seminaris sobre la constitució d’una República catalana, o sobre les finances d’un futur Estat, o encara sobre Catalunya i Europa.

A més a més, evidentment, hi havia els cursos amb temes nous, els tallers, el fòrum obert, on tothom pot organitzar un acte durant la tarda, els espectacles i, sobretot, la possibilitat d’intercanviar idees i informacions, parlar amb gent de tots els Països Catalans. El diari L’Indépendant se’n va fer ressò, amb una mitja plana gairebé cada dia, i France 3 hi va fer reportatges.

Com a novetat, ja consolidada, hi havia la possibilitat de veure i escoltar els actes i debats en directe, en streaming, és a dir des del vostre ordinador, cosa que va fer molta gent, amb puntes de 2.500 persones connectades en directe.

Un debat a l’UCE 2015 (font: UCE)

Articles récents

Nouvelle étape dans la guerre de la Russie contre l’Ukraine. Parlons de migrations.
27 septembre 2022
La Generalitat historique et la Catalogne Nord. Madrid, l’Espagne et la dette de l’État. La rentrée parlementaire en France.
20 septembre 2022
La Diada du 11 Septembre déborde les partis. La tentation de l’écologisme de crèche de Noël.
13 septembre 2022
L’Espagne accusée de vulnération des droits politiques. La distillerie de Sant Feliu d’Avall en débat. Le “Mess des Officiers” de Perpignan.
6 septembre 2022
Une UCE d’un niveau exceptionnel. La Catalogne Nord, le pays catalan qui n’avait pas de nom.
30 août 2022

Archives