Membre de l’Institut d’Estudis
Catalans des del 1991.

Cadastre dels municipis de Catalunya Nord

Correcció dels noms dels plans cadastrals

L’any 2019 el balanç de les correccions dels noms dels plans cadastrals amb grafia catalana correcta és el següent:

 

Els municipis amb seu cadastre corregit pel batlle i la DGIP

1.- Cadastres corregits : 160 municipis (en vermell sobre el mapa)

Des de l’any 1983, a iniciativa pròpia i amb l’assessorament dels Estudis Catalans de la Universitat de Perpinyà, el Servei del Cadastre de la Direcció General dels Impostos de Perpinyà (DGIP) corregeix amb grafia catalana correcta els noms de lloc dels plans cadastrals que són dibuixats de nou o digitalitzats per aquesta administració.
Fins als anys noranta només es corregien els noms de les seccions i, des dels anys 2000, es corregeixen també els noms dels masos i cortals, dels recs i torrents, dels camins.
Podeu observar que la totalitat dels cadastres dels municipis del Conflent són corregits. Una quinzena de municipis havien estat corregits per la DGIP. Del 2015 al 2018, la Comunitat de municipis del Conflent-Canigó ha decidit de finançar la digitalització i la correcció dels cadastres de la trentena de municipis que faltaven.
També, del 2015 al 2018, el Consell Departamental del Pirineu Oriental ha finançat la digitalització i la correcció dels cadastres de cinquanta municipis del rerepaís.

2.- Cadastres no corregits: 66 municipis (en verd clar sobre el mapa)

Són municipis o comunitats de municipis que han confiat la digitalització del seu cadastre a empreses privades i que no van demanar que s’aprofiti de l’operació per a corregir els noms.